Natur Tanya® Gyomor- és bélbarát rost – Fermentált prebiotikus rost indiai guarbabból

3683 Ft

A NATUR TANYA® Gyomor- és Bélbarát Rost szabadalommal védett prebiotikus rostanyag, amit a vastagbél hasznos bélbaktériumai lassú fermentálással rövid láncú zsírsavakká alakítanak.

Leírás

NATUR TANYA® Gyomor- és Bélbarát Rost

Szabadalommal védett

Fermentált prebiotikus rost indiai guarbabból

Szabadalommal védett prebiotikus rostanyag, amit a vastagbél hasznos bélbaktériumai lassú fermentálással rövid láncú zsírsavakká alakítanak. A galaktomannán típusú rost Low-FODMAP certifikált, vagyis fogyasztása nem jár gázképződéssel, bélfeszüléssel, székrekedéssel vagy hasmenéssel, mely gondokat okozna funkcionális emésztőrendszeri rendellenességekben (FGID), mint az irritábilis bél szindrómában (IBS) és SIBO-ban szenvedő embereknél.

  • 100%-ban természetes, vegán termék
  • humán-klinikai vizsgálatokban szereplő összetevő
  • laborban bevizsgált készítmény! 
  • low-fodmap certifikált*
  • jól tolerálható és biztonságos rost
  • nem okoz gyomorpanaszokat
  • ibs és sibo esetén is alkalmazható
  • 3 éves kortól fogyasztható
  • adalékanyag-és hozzáadott cukor nélkül
  • tartósítószer, színezék és aroma nélkül

 

GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST LOW-FODMAP TANÚSÍTVÁNY

Régóta keresel olyan rostokat, amelyek nem puffasztanak, nem okoznak gyomor-bélrendszeri panaszokat, biztonságosan alkalmazható és megbízható forrásból származnak?

Mi ezt most elhoztuk Neked!

A szervezetünkben csak lassan és főként a bifidobaktériumok által fermentálódó gyomorbarát rost, azonnal oldódik vízben, nincs gélképző tulajdonsága, teljesen szagtalan és íztelen.

A gyomorbarát rost a Monash Egyetem LOW FODMAP* tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása puffadás, görcsök és gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző.

*FODMAP
A diétát jól képzett dietetikussal személyre szabottan állíthatjuk össze. A gyorsan fermentálódó, rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A FODMAP csökkenti vagy kizárja az étrendből a monoszacharidot (fruktóz), diszacharidot (laktóz), oligoszacharidokat (fruktánok és galaktánok) és a poliolokat, mert ezek megemésztése felfúvódást és funkcionális bélzavarokat okoz.

A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST VÍZOLDÉKONY PREBIOTIKUS ROST

Az indiai guarbab gyomorbarát rost, úgynevezett agglomerációs technológiával előállított prebiotikus rost. A folyadékágyas agglomerálás során a részecskék között hidak alakulnak ki, mely lehetővé teszi, hogy a víz a részecskék között áramoljon.

Az agglomerálás növeli a részecskék méretét és porozitását, így javul a diszperzió és az oldhatóság. Más szóval az agglomerálás folyamata során javul a por minősége, mivel növekszik a részecskeméret, és ez olyan port eredményez, mely sokkal jobban oldódik. A vízben feloldott por pedig teljesen átlátszó végterméket eredményez.

Az előállítási folyamatok, a hidrolizáció lehetővé teszik, hogy vízben gyakorlatilag teljesen fel tudjon oldódni a por, nincsen gélképző tulajdonsága, nem sűrűsödik be, nem duzzadó rostról beszélünk, nincs vízmegkötő tulajdonsága.

MILYEN FOLYADÉKOKKAL, ÉTELLEL KEVERHETEM EL A ROSTOT?

A vegán gyomorbarát rost, íztelen, szagtalan. Folyadékokhoz adva teljesen feloldódik. Adhatják élelmiszerekhez és italokhoz anélkül, hogy megváltoztatná az ízüket, aromájukat vagy textúrájukat.

ételbe keverve ————————— nem befolyásolja annak ízét és állagát

hőstabil, ezért ————————– forró kávéba, teába, italba is elkeverhető

savstabil, ezért ————————– gyümölcslébe, például narancslébe is elkeverhető

szénsavas italok ————————– nem javasolt, megnehezítheti a rost oldódását

Stabil és oldható különféle PH-szinteken, amelyek az élelmiszerekben megtalálhatóak, ellenálló a sónak, a magas nyomásnak és az emésztőenzimeknek.

A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST LABORBAN BEVIZSGÁLT ÖSSZETEVŐ

A gluténmentességre vonatkozóan jóval a határértékek alatt van a mennyisége, ez < 5 mg/kg-ot jelent, amely negyede a jelen érvényben levő aktuális határértéknek.

Az alapanyag rendszeresen többek között az alábbi paraméterekre kerül laboratóriumi bevizsgálásra:

–          beltartalmi jellemzők (pl. tápérték)

–          mikrobiológia

–          nehézfém

–          allergének (pl. laktóz, glutén)

MILYEN CERTIFIKÁCIÓKKAL RENDELKEZIK A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST?

A gyomor- és bélbarát guárbbab rostot a Nemzetközi Szabványügyi testület 100%-ban természetes összetevőnek minősítette (technikai specifikáció ISO 19657:2017– Az élelmiszer-összetevők természetesnek tekinthető meghatározása és technikai kritériumai.

A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST

–          Allergén mentes

–          100% vegán- állati eredetű összetevők nélkül

–          Hordózóanyag mentes

–          Adalékanyagmentes

–          Dioxin mentes

–          Melamin mentes

–          Nanorészecskéket nem tartalmaz

–          Szintetikus összetvők nélkül

–          Pálmaolaj mentes

–          Parabén mentes

–          PCB mentes

–          Dopping listás hatóanyagot nem tartalmaz

–          Nagyon alacsony glikémiás index

Felhasználási javaslat: Naponta 5 g (kb. 1 teáskanál) por, lehetőleg reggel, kb. 2,5 dl vízzel, elfogyasztva vagy ételhez (pl. joghurt), smoothie-hoz hozzáadva. Használja kedvenc receptjéhez, sütéshez, főzéshez egyaránt. Hő-, és savstabil, ezért forró teában, kávéban, gyümölcslében is elkeverhető, közben megtartva az eredeti rosttartalmát. A port hozzáadva ételhez vagy folyadékhoz nem változtatja meg annak ízét vagy állagát.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki.

Összetevők: enzimatikusan fermentált guarbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1. 1Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Adagok száma a termékben: 30

Átlagos tápérték

Napi adagban (5 g-ban)

100 g termékben

Energia (g)

41 kJ/10 kcal (0,5%2)

820 kJ/203 kcal

Szénhidrát (g)

amelyből cukrok (g)

< 0,5 g (0,1%2)

< 0,5 g (0,4%2)

6,8 g

6,8 g

Rost (g)

4,4 g (-)

87 g

Fehérje (g)

< 0,5 g (0,05%2)

0,5 g

0,02 g (0,33%2)

0,31 g

Elhanyagolható mennyiségű zsírt, telített zsírsavakat tartalmaz.

Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g

2RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal)