Akció!

Dr Chen Moxa rúd

2450 Ft

Leírás

A füstölgő moxarúd

A moxa terápia a hagyományos kínai orvoslás egyik terápiás eszköze.  A moxázás melegítéses, égetéses gyógymód, mely ősibb eljárás, mint az akupunktúra. A moxa rúd gyógynövények felhasználásával készül (leggyakrabban fekete üröm), amit meggyújtanak, és az akupunktúrás pontokra vagy meridiánokra, vagy annak közelébe helyeznek. A keletkező hő és felszabaduló füst ingerli az akupontokat, oldja a pangásokat. A keletkező hő hatására a meleg a szövetek közé áramlik, ezzel kiűzi a nedvességet és a hideget. Ebből következik, hogy csak olyankor alkalmazzák, amikor a szervezetben túlteng a yin, ezzel szemben lázas állapotban, vagy akut gyulladás esetén alkalmazása tilos.

A különböző akupunktúrás pontok moxázása csökkenti az ízületi és izomgörcs okozta fájdalmakat, reumás ízületi problémákat, elősegíti a fogyást, illetve a szervezet méregtelenítési és az anyacsere folyamatát, valamint segíti az emésztőrendszer normális működését.

Füstölő: igen.

Összetevők: szárított fekete üröm (Artemisa vulgaris)

Felhasználási javaslat: Az égő moxa nem érintkezik a bőrrel, csupán a hő hatol be az adott ponton a testbe. Tartsuk a moxarúdat kicsivel a bőr fölé, és a rudat csak annak kétharmadáig hagyjuk leégni. A meghatározott aku-pontokon addig kell tartani, ameddig már kellemetlennek nem kezded érezni a melegséget, vagy amíg enyhén ki nem pirosodik a bőröd.  A kezelés 5-10 percet vesz igénybe.