Dr. Chen A-, D3- és K2-vitamin kapszula, a látás, az immunrendszer és a csontok egészségéért 30x

2385 Ft

Leírás

Dr. Chen A-, D3- és K2-vitamin kapszula

A nagy mennyiségű D3-vitamin hozzájárul:

  • az immunrendszer megfelelő működéséhez
  • fogazat, a csontozat egészségéhez
  • a normál izomfunkciók fenntartásához
  • támogatja a táplálékkal bevitt kalcium és a foszfor hasznosulását a szervezetben

A K2-vitamin

Termelése a vastagbélben lévő egyes baktériumok által történik; idős korban, illetve antibiotikus kezelés hatására a folyamat csökkenhet.

A természetes K2-vitamin részt vesz

  • az egészséges csontozat fenntartásában
  • valamint a normál véralvadási folyamatban

Az A-vitamin hozzájárul:

  • látás és az immunrendszer normál működéséhez
  • nyálkahártya és a bőr megfelelő állapotának fenntartásához

Érdekességek a D-vitaminról

Tudtad, hogy a D-vitamin világnapja november 2-a? Valószínűleg nem véletlen, hogy pont ezt a napot választották, hiszen november az utolsó őszi hónap, amikor már egyre kevesebbet süt a nap és rövidülnek a nappalok. A D-vitamin pedig a bőrben termelődik, a napfény hatására, ezért szokták nap vitaminként emlegetni. Emiatt a késő őszi és téli időszakban még fontosabb a pótlása, mivel ilyenkor már kevesebbet tartózkodunk a szabadég alatt és a napfény ereje sem olyan erős. A D-vitamin számos életfunkcióban szerepet játszik és hiánya sok féle módon jelentkezhet.

Mint a legtöbb vitamin felefedezése, úgy a D-vitaminé is regényes. Azt gondolnánk, hogy egyszer csak rámutattak, hogy ez a D-vitamin, valaki bezsebelt egy Nobel-díjat és már kezdték is az előállítását, de sajnos ez nem volt ilyen egyszerű.

Őseink rengeteget kísérleteztek, mire megszülettek ezek a felfedezések. Nagyon sokáig csak a betegségeket kezelték és hosszú folyamat volt mire rájöttek, hogy a vitaminok hiánya komoly bajokat is okozhat az emberi szervezetben. A D-vitamin esetében ez a betegség az angolkór volt. A XIX. század végén jöttek rá, hogy a rossz táplálkozás és a napfényhiány a betegség okozója.

Edward Mellanby figyelte meg elsőként, hogy a csukamájolajjal itatott kutyák nem lesznek angolkórosak, így lett a betegség elleni harcban a fő fegyver a csukamájolaj. 1922-ben Elmer McCollum (Neki köszönhetjük az A-vitamint) vonta ki a D-vitamint a csukamájolajból és így adta az ebeknek, így is hatásos volt. Ezek után arra is rájött, hogy a D-vitamin zsírban oldódik. 1928-ban pedig Adolf Windaus vehette át a kémiai Nobel-díjat a szterolok és a D-vitaminok szerkezetének meghatározásért.

Mutatunk még természetes immuntámogató tápanyagot:

ZEOMINERAL Asta – C+ Astaxantin+Gránátalma vitamin 60db